Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


СПЕЦІАЛЬНІСТЬ «ОЦІНОЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ»

ПередумовиНа базі 9 класів; на базі 11 класів
Форма навчання Денна форма навчання
Термін навчання 2,10р. (після 9 класів); 1,10 р. (після 11 класів)
Назва галузі 07 Управління та адміністрування
Спеціальність 071 Облік і оподаткування
Освітньо-професійна програма Оціночна діяльність
Освітньо-професійний ступінь фаховий молодший бакалавр

Актуальність професії

Експерт з оцінки — це і маркетолог, який досліджує ринок, бухгалтер, який веде розрахунки, а також певною мірою юрист, що здійснює оформлення документів.

Фахівці в цій сфері користуються великим попитом, народилися нові бізнес-напрямки, пов'язані з оціночною діяльністю. Одних лише асоціацій і союзів оцінювачів зареєстровано в Україні більше десятка. Тому необхідні спеціалісти з загальною економічною підготовкою, що спеціалізуються на оціночній діяльності, які б могли працювати на підприємствах, в організаціях різних форм власності.

Перспективність професії

Держава та приватний сектор потребують фахівців, які займаються оцінюванням проблем і тенденцій світового ринку у сфері біржової діяльності, вміють оцінювати та аналізувати фінансовий стан підприємства, укладати договори на брокерське обслуговування між брокерською конторою та клієнтом, здійснювати відкриття рахунку клієнта, обліковувати операції з купівлі-продажу цінних паперів та виплаті дивідендів тощо. Від оцінки, що зробив експерт залежать грошові надходження до бюджету, адже вартість майна є базою оподаткування операцій з купівлі-продажу активів.

Професійні компетенції:

Робота оцінювача вимагає аналітичного складу розуму, уважності,скрупульозності і терпіння.

Спеціальні дисципліни, які вивчають студенти:

Фахівців з оціночної діяльності можуть працювати в наступних підприємствах:

Працевлаштування - посади, які можуть обіймати фахівці з оціночної діяльності:

Подальше навчання

Студенти отримують диплом фахового молодшого бакалавра. Здобувачі освіти, які закінчили навчання в коледжі, можуть бути зараховані на бюджетні та контрактні місця ІІ–ІІІ курсу Київського національного торговельно-економічного університету та інших вищих навчальних закладів ІІІ-ІV р.а., з якими укладені угоди про співпрацю.






© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.