Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «Майдан як феномен української демократії»

Майдан є своєрідною національною формою суспільного діалогу, що притаманна українцям впродовж історії, як прояву боротьби за свободу, національну й особисту, що є елементом масштабнішого процесу – українського визвольного руху. Адже Майдан - це не просто територія, зручна для зібрання, а й символ нашої демократії, яка живе у нас на рівні генетичної пам’яті. Протягом століть ця форма народного волевиявлення неодноразово повторювалася і буде повторюватися у майбутньому, бо близька нашій ментальності та нашим традиціям. 28 лютого 2024 р. викладачі к.і.н. Панченко В.С., к.і.н. Кругляк М.Е. та Мисюра Т.В. разом із студентами взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Майдан як феномен української демократії», що була організована Цикловою комісією суспільних дисциплін ВСП «Ужгородський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету». Захід проводився в онлайн-форматі засобами платформи Google Meet. Під час зустрічі дослідники обговорили такі тематичні напрямки: . Феномен Майдану в українській традиції від козацької демократії до революцій сучасності; Майдан як сучасний маркер формування політичної ідентичності (від «Революції на граніті» до Революції Гідності); Регіональний вимір історії українських протестів новітньої доби. Учасники мали змогу презентувати власні наукові напрацювання, подискувати із колегами, намітити нові вектори досліджень та перспективи, знайти друзів і однодумців. Дякуємо організаторам і особисто модератору Оксані Василівні Фречці за порушення важливих питань сучасної історичної науки, бездоганну організацію заходу та дружню підтримку і комунікацію із учасниками та їх керівниками.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.