Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «УКРАЇНСЬКА ЕТНІЧНА КУЛЬТУРА У ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ»

Український народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них - світовідчуття та світосприймання народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини і народу взагалі. Ідея України як держави сформувалася саме в культурі, завдяки ній розвивалася та була втілена у життя. Український народ, століттями бездержавний, зберігся сам і довів власне право на незалежність завдячуючи власній багатій духовній і мистецькій спадщині. Політична ідея України як землі, що має потугу та право на свободу та державність, вибухає у ХІХ столітті саме в культурних верствах. Українська ідея розгорнулася в літературі, етнографії, історичних розвідках, театрі, що спонукало представників української шляхти, долаючи русифікованість і полонізованість, розвертатися до українського коріння. Проте етнічна культура ще не формує засад державності. Це робить інтелектуально-культурне середовище творців, науковців, соціальних діячів, тих, хто створює сенси, аналізує, має візію. Тому організатори конференції ставлять за мету: спонукати українську молодь звертатися до своїх історичних коренів, досліджувати етнографію українців та популяризувати зібрані матеріали серед широких кіл громадськості, допомагаючи тим самим у формуванні національної самосвідомості громадян. 25 січня 2024 р. викладачі гуманітарних дисциплін Панченко В.С., Мисюра Т.В. і Кругляк М.Е. провели ІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію. У ній взяли участь 106 учасників із шести областей 40 освітніх закладів. Цьогоріч захід був присвячений культурі національних меншин, що населяють Україну, та їх спільній історичній долі із українським народом.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.