Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ЗАХОДИ З ВШАНУВАННЯ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ ТА МАСОВИХ РЕПРЕСІЙ В УКРАЇНІ

Історична пам’ять виступає тим елементом ідентичності народу, який сприяє протистоянню народу зовнішнім негативним впливам, його єднанню і процесам державотворення. Історична пам’ять – це духовний феномен, притаманний кожній етнічній спільноті, і пов’язаний з формуванням, передачею та збереженням уявлень про події минулого та сьогодення. Збереження та передача історичної пам’яті відіграють ключову роль у національній самосвідомості кожного покоління окремого етносу. Знання про минуле впливає на формування громадської думки та спосіб мислення окремих представників сучасного суспільства. Велике значення відіграє історична пам’ять у житті українського народу. Особливо зважаючи на динамічність української історії та неоднозначне ставлення до ряду історичних подій в українському суспільстві. Тому Циклова комісія гуманітарних та природничих дисциплін 24 листопада 2023 р. провела серію заходів із вшанування жертв голодомору та масових репресій в Україні. У холі закладу була організована меморіальна виставка спогадів українців, що пережили Голодомор за матеріалами Інституту національної пам’яті НАН України. У читальній залі бібліотекар закладу Ігнатенко О.О. облаштувала книжкову виставку «Голодомор – біль серця всієї України». Також для груп ТО12, РО9, ТО13, ІТ1 викладачі к.і.н. Панченко В.С. та Мисюра Т.В. провели виховний захід «Без права на забуття», під час якого присутні ознайомились із основними подіями страшних 1930-х рр., проглянули фрагмент фільму «Жнива скорботи», вшанували загиблих, власноруч виготовивши символічні паперові свічки пам’яті і встановивши їх у меморіальну композицію. 25 листопада студенти і викладачі долучились до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті на своєму вікні». Вічна пам’ять загиблим!

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.