Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ПРОСВІТНИЦЬКИЙ ПРОЕКТ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ГУРТОЖИТКУ «МЕДІАГРАМОТНІСТЬ МОЛОДІ – ЗАПОРУКА УСПІШНОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СУСПІЛЬСТВА»

Через воєнну агресію Україна й українці опинилися на передовій не тільки бойових, а й політичних, економічних та інформаційних фронтів. Найпотужнішим компонентом воєнного протистояння виступає інформаційна агресія, оскільки інформація – як глобальний ресурс, надає можливість значно збільшити ефективність або повністю підпорядкувати керування усіма життєвими сферами. На теренах України протягом останніх років РФ постійно здійснювала психологічні та інформаційні деструктивні впливи на українських громадян, але сьогоднішнє ведення воєнних дій регулярної армії з приєднанням до них інформаційних збройних формувань можуть завдавати набагато сильніші руйнівні наслідки. Об’єктами деструктивного інформаційно-психологічного впливу стають всі верстви населення, а, особливо, молодь, яка, з одного боку є найактивнішим користувачем Інтернет-ресурсів, генератором розвитку і поширення соціальних мереж і відеоканалів, а, з іншого боку, у силу своїх вікових психологічних особливостей і відсутності життєвого досвіду, є найуразливішою категорією. Це актуалізувало потребу у проведенні просвітницьких проектів для студентства коледжу. 21 листопада 2023 року викладачі к.і.н. Панченко В.С. та Зінченко А.В. провели заняття із студентами-мешканцями гуртожитку з питань медіаграмотності та протидії інформаційним вкидам та фейкам. Під час заходу присутні мали змогу оцінити власне інформаційне поле та тривалість перебування у соцмережах щодня, визначити канали медійного впливу, простежити процес народження фейку та його маніпуляції емоціями громадян, ознайомились із десятьма правилами інформаційної гігієни, платформами факчекінгу інформації, навчились використовувати гугл-додатки для перевірки справжності фото та визначення фейкових акаунтів.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.