Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ОБЛАСНЕ МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВИКЛАДАЧІВ ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН ЗАКЛАДІВ ФПО»

У сучасних умовах розвитку національної освіти виняткового значення набуває науково-методична робота, головною метою якої є створення умов для підвищення науково-теоретичного, методичного, психолого-педагогічного рівня викладачів, а також оволодіння професійними компетентностями. Саме тому, 16 листопада 2023 року відбулося чергове засідання Обласного методичного об’єднання викладачів природничих дисциплін закладів ФПО на базі коледжу. Провідною темою стало «Мотиваційне забезпечення розвитку творчого потенціалу здобувачів освітніх послуг та педагогів», оскільки в умовах війни багато педагогів зіткнулись із проблемою пошуку способів позитивної мотивації пізнавального інтересу студентів у своїй практиці. Це була не просто зустріч однодумців, а плідна співпраця і обмін досвідом. Колектив Циклової комісії гуманітарних та природничих дисциплін під керівництвом к.і.н. Панченко В.С. підготував цікаву і різнобічну програму зустрічі. У вступній, методичній частині учасники заслухали вітальне слово Голови МО, директора коледжу Губарєва Г.Л. та методиста Лисенко Т.О., переглянули тематичну презентацію із узагальненням напрацювань викладачів щодо мотивації навчання здобувачів освіти (Федорчук Н.П.). Потім всі присутні завітали на показове заняття Котенко Т.О. з біології та екології на тему: «Захист геному людини від шкідливих мутагенних впливів», яке було проведено на високому методичному рівні та стало квінтесенцією педагогічної практики викладача. Педагог продемонструвала відмінне володіння аудиторією, різні способи активізації пізнавального інтересу, які базувались на вдалому поєднанні класичних та інноваційних підходів, цифрових технологій та використанні ТЗН. Продовженням роботи був виховний захід к.і.н. Панченко В.С. та Сероветника Я.Р. «Хімія чаклувань», де в ігровій, театралізованій формі студенти групи П20 повторили основні змістовні модулі органічної хімії, побачили захоплюючі досліди та отримали заслужені солодкі подарунки. Родзинкою заходу стало активне залучення до дійства і присутніх гостей. Насамкінець члени МО мали змогу зібратись у конференц-залі, обговорити побачене та додатково обмінятись досвідом роботи. У підсумковому слові Голова МО подякувала за змістовну організацію зустрічі та відзнаила, що раціональне поєднання колективної мудрості та індивідуальної творчості дає змогу віднаходити нові шляхи до вершин педагогічної майстерності, що ґрунтується на взаємоповазі, вмінні радіти за успіхи іншого і вітати те, що вирізняє кожного з-поміж решти, – самобутню творчу індивідуальність.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.