Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ «СКАЖИ НІ КІБЕРШАХРАЯМ!»

Під час повномасштабної війни платіжне шахрайство не зникло, навпаки спостерігалося збільшення проявів кібершахрайства та кіберзлочинності. Під час війни шахраї використовують вразливість громадян, їх тривогу, скрутний стан. Протидіяти цьому можна лише через обізнаність та критичне мислення. Характерно, що більшість випадків, коли громадяни втрачають свої кошти, виникають через розголошення ними даних своєї картки, одноразових паролів для підтвердження операцій, даних для входу до інтернет-банкінгу. Половина від загальної суми збитків від шахрайства з платіжними картками відбулася через соціальну інженерію. Їх можна було б уникнути, пам’ятаючи та дотримуючись правил безпечного використання платіжних карток. Саме тому викладачі Панченко В.С., Протасов В.В. та Гончарук А.В. провели для груп ЕФ-4, ЕФ-3 і П-14 годину спілкування у рамках Всеукраїнської просвітницької кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай. Її мета – поліпшити обізнаність громадян та нагадати їм про основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків, особливо в мережі Інтернет. Під час заходу студенти ознайомились із основними сценаріями кібершахрайства, відпрацювали отримані знання на практиці під час заповнення робочих аркушів і розв’язування завдань, створення інформаційних куточків та стінгазет. Захід проходив у атмосфері пізнавального інтересу, дружньої взаємодії та мав вагоме освітнє значення.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.