Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ «АВАРІЯ НА ЧАЕС ТА ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ ЗАПОВІДНИК: ПРИРОДА ПІД ЗАХИСТОМ РАДІАЦІЇ»

37 років тому, 26 квітня 1986 року, сталася аварія на Чорнобильській АЕС — найбільша техногенна катастрофа в історії людства. Під час експерименту на 4-му реакторі станції сталися два вибухи. Аварію на АЕС верхівка компартії СРСР намагалася приховати не лише від своїх людей, а й від світу. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. З метою вшанування пам’яті загиблих та ведення науково-популяризаторської роботи серед молоді Голова Центру Науки к.і.н. Панченко В.С. залучила студентів груп ЕФ-4 та П-16 до до онлайн-лекції «Аварія на ЧАЕС та Чорнобильський заповідник: природа під захистом радіації», яку провели 28 квітня 2023 р. фахівці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника за участі представників МОН. На лекції слухачів ознайомили з причинами аварії на ЧАЕС, підставами створення біосферного заповідника, впливом радіації на природу зони відчуження, відродженням світу флори й фауни Прип’ятського Полісся. Також розглянуто питання радіаційного впливу на людину й необхідних заходів безпеки в разі ядерної катастрофи.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.