Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


Зустріч із фахівцем Управління захисту споживачів і контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області

23 березня 2023 фахівці Управління захисту споживачів і контролю за регульованими цінами Головного управління Держспродспоживслужби в Житомирській області зустрілися зі студентами та викладачами циклової комісії товарознавства та підприємництва і циклової комісії правознавчих дисциплін. Під час зустрічі Паночишен П. Ф. розповів присутнім про основні положення Закону України «Про захист прав споживачів». Закон допомагає врегулювати відносини між споживачами і продавцями, надавачами послуг. Доповідач наголосив на основних правах, які вони мають як споживачі, зокрема, право на інформацію, право на безпеку, право на вибір та бути почутим, на відшкодування збитку, праві на споживчу освіту і праві на задоволення базових потреб. Адже вислів: «Покупець завжди правий!» - працює не завжди! Крім того, перед початком експлуатації товару потрібно уважно ознайомитися з правилами експлуатації товару та користуватися ним згідно з його цільовим призначенням. Студенти та викладачі обмінювались думками, формулюючи запитання та відповіді на них. Найбільше запитань стосувалося інтернет-покупок: чи мають право продавці вимагати аванс за товар, який планують придбати, чому чек за товар чи послугу гарантує 100% вирішення проблеми, чому протягом 14-ти днів після придбання товару споживач має право на обмін чи повернення виробу тощо. Подібні зустрічі відбудуться і надалі! Пам’ятайте! Знаючи нескладні правила, ви зможете самостійно захистити себе від невдалого придбання, адже ринок – це взаємовідносини сторін.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.