Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ІСТОРИЧНИЙ КІНОЗАЛ ДІЄ!

Кіно можна без перебільшення назвати мовою ХХ століття. До кінця сторіччя картинка, що рухається і звучить, яка надходить чи по телебаченню, чи через комп’ютерну мережу, стала головним носієм інформації (політичної, комерційної, наукової, естетичної). Однієї з відмітних рис культури XX ст. є розширення сфер її впливу на людей через засоби масової комунікації, такі, як радіо, кіно, телебачення, що з’явилися продуктами науково-технічної революції. Їхнє значення в посиленні інформаційного обміну важко переоцінити. Тому логічно і навіть вкрай важливо використовувати якісні документальні та художні фільми для популяризації історії та інших суспільних дисциплін, як своєрідне емоційне тло та ілюстративне доповнення до сухого теоретичного матеріалу. Під час предметного тижня суспільних дисциплін на базі кабінету 43 працював Історичний кінозал, у ході проведення якого були показані та обговорені фільми: Д/ф Рутенія. Повернення коду нації (фільм про шрифт, символіку й українську візуальну ідентичність); Х/Ф Чужа молитва (Фільм розповідає історію кримської татарки Саїде Аріфової, яка під час Другої світової війни двічі врятувала 88 єврейських дітей-сиріт: спершу — від нацистів, видаючи дітей за кримських татар, а вдруге — від військ НКВС, які здійснювали депортацію кримських татар у травні 1944 року, довівши, що ці діти є євреями); Х/Ф Нескорений (фільм про Романа Шухевича); Х/Ф Зрадник (фільм про події української історії, пов’язаної із Холодноярською республікою), Д/Ф Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939; Д/Ф У пошуках Сковороди (викладає ключові тези світогляду Григорія Савича, а також органічно поєднує їх з грізними випробуваннями сучасності). У діяльності кінозалу взяли участь викладачі к.і.н. Панченко В.С., к.і.н. Мосієнко О.В., к.ф.н. Мельничук В.В., Мисюра Т.В. та Войналович Т.С., а також представники студентських груп П14. П16, П18, ТМС16, ЕФ3, ЕФ4.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.