Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


БІБІЛІОТЕЧНИЙ УРОК «УКРАЇНСЬКА ІСТОРІЯ КРІЗЬ ПРИЗМУ ДЖЕРЕЛ»

Рівень інформаційної культури сучасної людини можна визначити як усвідомлення своїх потреб, знання загальнодоступних джерел інформації, уміння користуватися цими джерелами, шукати й знаходити їх. Не лише важливо вміти правильно оцінити одержані відомості, використати їх, зберегти, переробити відповідно до своїх потреб, а при необхідності передавати для колективного користування, створювати нову інформацію на якісно новому рівні. Незважаючи на сучасні інформаційні технології, книга була і залишається основним інформаційним джерелом. Книга – невичерпне джерело знань, надбаних людством протягом багатьох років. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, засвоїти соціальний досвід попередніх поколінь, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Зважаючи на це, не трачає своєї актуальності та затребуваності нині бібліотечний урок. Адже він є комплексом навчальних заходів, які популяризують книгу та читання; вчать користувачів бібліотеки орієнтуватися у виборі художньої, науково-популярної та довідкової літератури; надають вміння пошуку інформації за допомогою довідково-бібліографічного апарату бібліотеки. 01 лютого 2023 р. викладач гуманітарних дисциплін к.і.н. Панченко В.С. разом із бібліотекарем коледжу Ігнатенко О.О. провели для груп П14 і ТМС16 бібліотечний урок «Українська історія крізь призму джерел». Головна мета - допомогти зрозуміти молоді, що оволодіння основами інформаційної культури підготує їх до будь-якого виду пізнавальної діяльності, забезпечить здатність жити в інформаційному суспільстві. Зустріч розпочалась із екскурсії по книгозбірні, від якої учасники заходу отримали цікаву інформацію про роботу та функції кожного з відділів бібліотеки – фонду, читального залу, інформаційно-довідкового відділу та електронної бібліотеки. Під час проведення бібліотечного уроку організатори намагалась навчити студентів працювати з бібліографічним апаратом бібліотеки та різними джерелами інформації, розміщеними на паперових та електронних носіях, розповіли про видову різноманітність друкованих джерел та провели міні анкетування «Бібліотека для мене це…». Наприкінці заходу присутні ознайомились із книжковою виставкою історичної літератури та взяли участь у квест-грі, отримавши позитивні емоції, нові знання та солодкі подарунки.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.