Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


КРАЄЗНАВСТВО ЗА ПОКЛИКОМ ДУШІ: ТВОРЧА ЗУСТРІЧ ІЗ ГЕННАДІЄМ МАХОРІНИМ

31 січня 2023 р. читальна зала бібліотеки коледжу в черговий раз стала місцем зустрічі небайдужих до історії малої Батьківщини студентів, викладачів, бібліотекарів і представників громадськості. Відомий житомирський краєзнавець, доктор історичних наук Геннадій Леонідович Махорін, який завітав до книгозбірні, запросив усіх, хто цікавиться вітчизняною старовиною у подорож старим Житомиром – і не тільки. Захід, який організувала і провела голова циклової комісії гуманітарних та природничих дисциплін к.і.н. Панченко В.С. зібрав студентів груп Еф3, П20, ВХП15, П14. Наш гість розповів про визначні архітектурні пам’ятки, які досі прикрашають центральну вулицю історичної частини міста, про історію зниклих будівель, архітектуру доби конструктивізму і сталінського ампіру 50-х років минулого століття. Учасники зустрічі дізналися про затишні подвір’я міста, їх неповторний колорит, насичений атмосферою міської старовини, про життя Житомира як центру культурного і ділового життя Волині минулих років. Геннадій Леонідович звернув увагу присутніх на постаті визначних земляків та їх неоціненний вклад у розвиток мистецтва, науки, техніки, суспільно-політичного життя України і світу. У відповідь на запитання студентки групи ВХП15 Поліщук Лілі було розкрито історії відомих жінок краю, їх здобутки та життєву долю. Для підтримки пізнавального інтересу та заохочення до вивчення рідного краю була проведена тематична вікторина із цікавими призами. Дякуємо захопленому досліднику старовини нашого міста і чекаємо на нові подорожі сторінками житомирської історії!

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.