Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


«Хто історію вивчає – перемогу здобуває!»

29 січня Україна відзначала 105-ту річниця бою під Крутами. Цей бій став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, зупинивши на кілька днів наступ більшовиків на Київ. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу. У рамках тижня циклової комісії гуманітарних та природничих дисциплін, 31.01.2023 р. викладачем Мосієнко О. В. було проведено заняття у формі «круглого столу» зі студентами групи ТМС-16 на тему ««Пам’яті Героїв Крут». Легше за все вивчати те, що викликає захват, те, що цікаво. Тому студенти Яна Григорусь, Микола Поліщук, Назар Охримчук, Діана Клименко та Андрій Лук’янчук готували доповіді, присвячені окремим аспектам бою під Крутами. Метою заняття стало закріпити отримані знання з періоду початку революції, віддати шану героям. Присутні мали змогу перевірити свої знання, адже доповідачі підготували питання по темі своїх доповідей. Найбільш активно відповідали студенти Всеволод Коваленко та Валерій Ковтонюк. Бій під Крутами – знакова і трагічна подія в історії нашої країни, яка нагадує про боротьбу за незалежність України. Історія повторюється - сьогодні ми продовжуємо тримати оборону від ворожої навали. Саме тому епіграфом заходу обрані слова: «Хто історію вивчає – перемогу здобуває!».

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.