Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


Гостьова лекція – активний метод навчання нового рівня освіти, для здобувачів спеціальності 076 «Підприємництво і торгівля» освітньо- професійної програми Товарознавство в митній справі.

На засадах співпраці  з Державною митною службою, 11 січня 2023р. було проведено гостьову лекцію для здобувачів освітньо-професійної програми «Товарознавство в митній справі» на тему: «Основні засади митної справи України». З вітальним словом, до присутніх, звернувся Завідувач сектору контролю за переміщенням товарів Енергетичної митниці. Радник митної служби І рангу - Бондарчук Сергій Олексійович. Сучасні підходи та умови вимагають якісно нового рівня освіти, зокрема використання активних методів навчання. Одним із таких методів є гостьова  лекція, яка спонукає здобувачів до активної розумової діяльності, творчого процесу, підвищує рівень засвоєння матеріалу. Наявність в аудиторії двох лекторів пожвавлює лекцію, як традиційну форму навчання, формує культуру дискусії, вчить  здобувачів порівнювати, оцінювати, аналізувати і дивитися на одне і те ж явище, але з різних сторін, сприймати різні точки зору як такі, що взаємодоповнюють одна одну. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною  мультимедійною презентацією, яка побудована за принципом образно-графічного запам’ятовування, що сприяє формуванню необхідних фахових компетентносте для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів фахової перед вищої освіти. Під час лекції здобувачі дізналися про історичні підходи митної справи України; важливість, завдання та  її структурних підрозділів; необхідність проведення, виявлення контрабанди, оновлення законодавчої бази щодо митного оформлення. Лектори повністю розкрили зміст кожного питання теми, а мультимедійна презентація посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції. Високий професіоналізм, педагогічна майстерність, компетентність і активність лекторів (С.О.Бондарчука та І.М.Плахотнюк), викликали позитивні враження, зацікавленість, відповідну розумову й поведінкову реакцію присутніх. Здобувачі мали змогу задати питання, висловити свої думки, отримати відповіді, а також лаконічні, змістовні висновки. По закінченню лекції, педагогічні працівники циклової комісії товарознавства та підприємництва відзначили прогресивний, інноваційний формат проведення гостьової лекції, її високий теоретико-практичний, методичний рівень, який відповідає сучасним вимогам фахової передвивищої школи, а  «позитивчиком» від лекторів був цікавий, професійно-виховний епізод з фільму, де висвітлено співпрацю прикордонної та митної служби України.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.