Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВИХОВНА ГОДИНА «ПРАВА ЛЮДИНИ В УМОВАХ ВІЙНИ»

Міжнародне гуманітарне право – один із найефективніших інструментів, які світове співтовариство має у своєму розпорядженні для гарантування безпеки людей та дотримання поваги і гідності під час війни. Керуючись принципом, що навіть війна має обмеження, гуманітарне право прагне, щоб і під час воєнного лихоліття зберігалася дещиця гуманності. З огляду на триваючу російсько-українську війну, надзвичайно важливим є інформування молоді про права і обов’язки населення під час бойових дій, повноваження і специфіку діяльності гуманітарних організацій, їх знаки розрізнення, механізм притягнення винних до кримінальної відповідальності. З цією метою викладачі суспільних дисциплін Кондратюк С.В. та Панченко В.С. 08 листопада 2022 р. провели для груп ТО10, РО8 і П14 виховну годину «Права людини в умовах війни», до якої були залучені Представниця Уповноваженого з прав людини ВРУ у Житомирській області Олена Володимирівна Коваленко, члени гуртків «КЛІО» та «Юридична клініка». Присутні мали змогу ознайомитись із основними принципами та категоріями Міжнародного гуманітарного права, з’ясували різницю у правовому статусі комбатантів та цивільного населення; дізнались про окремі гуманітарні організації, що діють в Україні та алгоритм звернення до них; ознайомились із кримінальною відповідальністю за воєнні злочини. Теоретична частина була підкріплена цікавими практичними вправами, що дозволили закріпити отримані знання та розібратись у складних моментах теми в ігровій формі. Родзинкою заходу став виступ О. В. Коваленко, який справив глибоке враження на присутніх та сприяв формуванню інтересу студентів до громадської та правозахисної діяльності. Захід мав вагоме освітнє значення і знайде своє логічне продовження під час наступних виховних годин.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.