Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ДРУГА ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «УКРАЇНСЬКА ЕТНІЧНА КУЛЬТУРА В ГЛОБАЛІЗОВАНОМУ СВІТІ»

Український народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. Ідея України як держави сформувалася саме в культурі, завдяки ній розвивалася та була втілена у життя. Український народ, століттями бездержавний, зберігся сам і довів власне право на незалежність завдячуючи власній багатій духовній і мистецькій спадщині. Однак нині вітчизняний культурний простір розвивається в суперечливих і складних умовах, пов’язаних із характером цивілізаційного процесу, ламанням традиційних поведінкових установок, банкрутством багатьох світоглядів і гуманістичних ілюзій, величезними масштабами ротації ідей, культурних цінностей, стереотипів поведінки; з ціннісним нігілізмом. Тому з метою зміцнення українського суспільства, його стабільності в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість, продовження національно- патріотичного виховання та підтримки творчої молоді 25 жовтня 2022 р. Цикловою комісією гуманітарних та природничих дисциплін була проведена Друга Всеукраїнська науково-практична конференція «Українська етнічна культура в глобалізованому світі». На пленарному засіданні виступили: модератор конференції к.і.н. Панченко В.С., яка розкрила процес формування українського менталітету та його вплив на сьогодення; заступник директора із навчальної роботи Кондратюк С.В. із доповіддю про виклики культурної глобалізації та її прояви у сучасному культурному просторі України, заступник директора із виховної роботи Поліщук А.В. із характеристикою української етнопедагогіки та особливостей використання її елементів в освітньому процесі. У ході заходу були підняті і обговорені теми етнографії і народної культури (сутність, традиції відзначення та звичаї Осіннього обрядового циклу свят, народні вірування і міфологія, звичаї громадського побуту та спілкування молоді), проблеми вітчизняної музеєлогії (зокрема сучасні підходи до організації музейного простору, роботи музеїв і галерей у віртуальному режимі, проблеми збереження музейних колекцій в умовах війни), а також історії українського козацтва та її втілення у мистецтві. До конференції долучилось 73 учасника, що представляли сім областей України – Київську, Запорізьку, Рівненську, Закарпатську, Сумську, Кіровоградську, Дніпропетровську. Організатори щиро дякують всім доповідачам та їх науковим керівникам. Бажаємо всім і надалі плекати інтерес до вітчизняних історії, культури, природи, продовжувати творчий пошук і наукові дослідження, а також сподіваємось на подальшу співпрацю!

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.