Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ «ТАЄМНИЦІ ДАВНІХ СКАРБІВ – ВИТОКИ ІСТОРІЇ ЗАОЩАДЖЕНЬ»

Сьогодення виокремило нагальну необхідність у відродженні духовності, історичної пам’яті та національної культурної спадщини українців. Краєзнавству належить виняткове місце у процесі вивчення і збереження багатовікових культурних традицій самобутніх куточків України. Формуючи громадянські, духовні, інтелектуальні риси сучасної громади, краєзнавство виступає могутнім чинником успішного розвитку українського суспільства XXI ст. і сприяє прискоренню важливих процесів у різних сферах громадсько-політичного й духовного життя. В цілому історико-краєзнавчі дослідження висвітлюють питання, що торкаються різних суміжних наук. Краєзнавець комплексно вивчає край, органічно залучаючи знання спеціальних історичних дисциплін, що дає можливість всебічно пізнати край, визначити особливості розвитку місцевої історії та хід історичних подій. Важливу інформацію для історичного краєзнавства представляє історична дисципліна – нумізматика, яка вивчає старовинні монети та медалі як джерело історичних, економічних, політичних і культурних знань, а також історію грошового обігу та монетного виробництва. Прагнучи сформувати всебічну розвинену, сформовану особистість дослідника-історика викладач Панченко В.С. залучила гуртківців «КЛІО» та інших студентів до участі у віртуальній екскурсії до Музею Грошей, яку проводив старший зберігач фондів Андрій Бойко-Гагарін. Під час заходу присутні почули розповідь про суть, завдання історичної нумізматики, про її тісний зв’язок із історичним краєзнавством. Крім того, студенти змогли дізнатись що таке скарб та чому ними багата наша земля, містичність та роль скарбів в українській культурі, сенсаційні скарби сучасності, українські традиції заощадливості. Захід мав вагоме освітнє значення, був джерелом позитивних емоцій і незабутніх вражень.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.