Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВЕБІНАР ФАХІВЦІВ НБУ «ГРИВНЯ У ФОРМАТІ CASHLESS» ДЛЯ ГУРТКІВЦІВ «КЛІО»

07 вересня 2022 р. члени гуртка «КЛІО» разом із керівником Панченко В.С. продовжили участь у Марафоні онлайн-заходів від Національного банку України (02-23 вересня 2022 р.). до 26-ї річниці української гривні відвідуванням вебінару фахівців НБУ «Гривня у форматі CASHLESS». Захід проводила головний експерт Управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Вікторії Ролік і висвітлила для присутніх наступні питання: форми грошей, що обрати – готівка чи кешлес; переваги і можливості кешлес гривні; захист карток від шахраїв; чому варто обрати кешлес під час війни. Експерт зазначила, що запровадження та державна підтримка системи кешлесу є загальносвітовою тенденцією, яка мала у 2017-2022 рр. позитивну зростаючу динаміку і в Україні. Однак в умовах воєнного стану багато людей повернулась до готівкового розрахунку за товари і послуги. Це ускладнює роботу банківської системи та певною мірою дестабілізує внутрішньо економічну ситуацію. Тому на конкретних прикладах фахівець довела безпечність безготівкового обігу навіть в умовах війни та поділилась лайфхаками як розпізнати шахрайські афери і не потрапити у пастку. Таким чином, захід сприяв розвитку фінансової грамотності гуртківців, їх компетентностей та свідомому, відповідальному ставленню до фінансів.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.