Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ІСТОРИЧНИЙ ВЕБІНАР «ОУН-УПА У БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ»

Важливою складовою творення сучасної української нації є конструювання національного історичного наративу та його закріплення у суспільній свідомості. Держава сформувала запит на нову наукову інтерпретацію національної історії з метою оновлення поглядів на минуле України та українців, звільнення його від багатьох «чужих», ідеологічно заангажованих, а то й неправдивих, трактувань. Зважаючи на це, викладач к.і.н. Панченко В.С. 23 травня 2022 р. провела для студентської та учнівської молоді історичний вебінар «ОУН-УПА у боротьбі за незалежність України». У ході заходу присутні дізнались про утворення Української військової організації та її історичне значення; формування ОУН, його ідеології, керівництво та діяльність у період 1929-1953 рр. Учасники вебінару мали змогу розширити свій кругозір, поглибити знання із історії України та краще підготуватись до складання національного мультипредметного тесту. Після вступної оглядової лекції відбулась дискусія між учасниками щодо вислову Є. Коновальця «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю». Захід мав вагоме освітнє значення та сприяв формуванню національної свідомості та любові до Батьківщини.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.