Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ЯРОСЛАВА ГРИЦАКА ДЛЯ МОЛОДІ «ЧОМУ УКРАЇНА ПОТРІБНА РОСІЇ?»

У системі сучасних економічних, політичних та військових протистоянь інформаційні війни в соціальних он-лайн мережах посідають провідне місце, як один з ключових супроводжувальних процесів. Однак, незважаючи на порівняно високий рівень медіаграмотності, резистивність до споживання дезінформації серед української молоді низька. Враховуючи це та прагнучи розвивати національну самосвідомість студентства, керівник гуртка вітчизняного державотворення «КЛІО» к.і.н. Панченко В.С. 23 травня 2022 р. залучила гуртківців до відкритої лекції класика історичної науки, професора Я. Грицака на тему: «Чому Україна потрібна Росії?» про національну свідомість, про активність і безпеку. Під час вільного спілкування із істориком учасники заходу почули відповіді на питання чим відмінні українці з росіянами, а що ж у нас є спільного? Які є шляхи розвитку країн, і чому Україна йде вперед, а РФ залишається в минулому? Чи можна розцінювати війну Росії проти України як геноцид? Великий життєвий досвід та професіоналізм доповідача, атмосфера вільного спілкування сприяла активізації пізнавального інтересу учасників, формуванню їх національної свідомості та вихованню патріотизму.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.