Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ІНФОРМАЦІЙНИЙ ХАБ «УКРАЇНСЬКІ НАУКОВЦІ В ГОРНИЛІ РАДЯНСЬКИХ РЕПРЕСІЙ»

Будь-яка сфера суспільства і культури спирається на наукове знання: без нього неможливий розвиток сучасної системи освіти, нарощування технічної оснащеності суспільства, вдосконалення медицини, вирішення екологічних проблем, збільшення тривалості та поліпшення якості життя. Іншими словами, в ключових для цивілізаційного розвитку сферах життя суспільства науці належить головна і зростаюча роль. Тому будь-якій людині, навіть якщо він не займається спеціально продукуванням наукового знання, важливо не тільки користуватися плодами науки, а й розуміти, як саме ці результати були досягнуті. З цією метою викладач Осіпчук Д.Ю. організувала для учнівської та студентської молоді інформаційний хаб «Українські науковці в горнилі радянських репресій». Учасники дізнались, що вітчизняні науковці завжди були на вістрі політичного життя України та брали активну участь у її визвольному русі, за що нерідко платили життям. Наука, мораль, громадянська мужність – це нерозривні грані одного простого поняття – любові до Батьківщини та свого народу. У ході заходу було розкрито розвиток української науки у 1920-1930-ті рр. та складні долі науковців того часу, проаналізовано процес знищення вітчизняної наукової інтелігенції сталінським тоталітарним режимом та вплив репресій на подальше наукове життя. Присутні поряд із теоретичною частиною, поданою у вигляді презентації, змогли побачити і деякі винаходи, здійснені у першій третині ХХ ст. та обговорити їх значення для сучасних дослідників і вчених.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.