Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ВЕБІНАР «ЛЕНД-ЛІЗ 1941-2022»

В умовах утвердження незалежності й територіальної цілісності України важливим є виховання в молодого покоління, почуття гордості за свою державу, формування національної свідомості, готовності бути її гідним громадянином, розвиток сукупності моральних норм та рис поведінки (активна праця на благо України, примноження трудових звичаїв рідного народу, любов до свого краю та ін.), тобто патріотичне виховання. З іншої сторони вкрай важливо навчити студентство розбиратися у сучасних політичних реаліях та витоках геополітичних проблем сьогодення, особливо в умовах інформаційної війни. З огляду на це та з нагоди річниці завершення нацистсько-радянської війни викладачем, к.і.н. Мосієнко О.В. для студентів був проведений пізнавально-дискусійний вебінар «Ленд-Ліз 1941-2022». На основі порівняння подій семидесятисемирічної давнини та сьогодення лектор пояснив переваги і труднощі реалізації фінансової допомоги Заходу Україні, обговорив із студентами специфіку планів ХХ ст. та нинішнього часу, подискутував із учасниками щодо історичних паралелей у війні та її особливостей нині. Захід захопив учасників і змусив задуматись над сучасними подіями, побачити у новому світлі ті істини, які подають ЗМІ, та скласти власне судження про них.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.