Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


В ІСТОРИЧНОМУ КОЛІ: ЗУСТРІЧ ІЗ КРАЄЗНАВЦЕМ Г.Л. МАХОРІНИМ

Краєзнавча робота, як діяльність освітня, має величезний потенціал, зокрема у процесі патріотичного виховання через формування інтересу до процесів, що відбувалися у минулому і в сучасний період; виховання почуття гордості за свій край і свій народ, шанобливе ставлення до народних традицій. Цикловою комісією гуманітарних та природничих дисциплін була організована зустріч із кандидатом історичних наук, відомим краєзнавцем Г.Л. Махоріним. Геннадій Леонідович презентував свої дослідження щодо видатних житомирянок. Дослідник показав історію Житомира через незвичну призму романтичних стосунків. Чацький – невдаха-закоханий чи вдалий просвітитель? Роман Тургєнєва і Віардо: побачення у Житомирі. Через всю Європу – до коханої (Оноре де Бальзак про шлях у Верхівню через Житомир). Нерівний шлюб і геніальний син (Святослав Ріхтер і його батьки). Таємне вінчання винахідника Можайського у Житомирі. Житомирська дружина Довженка – палке кохання на все життя. Романтична житомирська історія кохання дружини Блока і дочки Мендєлєєва – невгамовної пані Любові. Як Люція Руцинська викупила чоловіка із сибірської неволі? Змістовна і багата прикладами розповідь краєзнавця захопила всіх присутніх і перенесла в атмосферу романтики, кохання, благородства і самопожертви.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.