Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


Профілактика правопорушень серед неповнолітніх

Сьогодні чимало злочинів вчиняються неповнолітніми, щороку кількість неповнолітніх злочинців, на жаль зростає. До того ж, правопорушниками стають дедалі молодші особи. Багато хто вважає, що неповнолітньому ніщо не загрожує та він зможе уникнути відповідальності.

Саме з цією метою 16 лютого було проведено бесіду-зустріч зі студентами І курсу на тему: «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх». Запрошеними були представники ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Представниками ювенальної превенції було наведено положення Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вчинення різних видів правопорушень і злочинів та відповідальність за їх вчинення. Оскільки більшість зі студентів коледжу ще не досягли повноліття, було окреслено особливості настання адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх осіб. Наголошувалось на тому, що кримінальна відповідальність за вчинення крадіжки настає з 14 років, а адміністративна за вчинення дрібної крадіжки – з 16 років.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.