Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ОДНА УКРАЇНА - ОДНА ІСТОРІЯ. ВШАНУЙМО ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ!

05 лютого студенти групи П-12 разом з викладачем Мисюрою Т.В. відвідали Меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут», де детально ознайомилися з подіями 1917-1921 рр на території України. Студенти відвідали музей, що розкриває героїчну сторінку української військової історії – бій під Крутами, який відбувся у січні 1918 року. Огляд експозиції був проведений у залах-вагонах, де екскурсовод детально розповів про розвиток українського національного руху початку XX століття, ключові події Української революції, проголошення УНР, дій більшовицької Росії проти молодої Української держави, бій біля станції Крути.

Студенти оглянули Меморіальний комплекс, що складається з монумента битви за Крутами, символічного могили-кургану, озера у формі хреста і каплиці. На пагорбі висотою близько 7 метрів розташований пам`ятник у вигляді червоної колони. Її висота – 10 метрів.

Меморіальний комплекс «Пам'яті Героїв Крут» у с. Крути є своєрідним символом національно-визвольної боротьби українського народу, увічнює пам'ять про відчайдушний бій молодих українських патріотів проти більшовиків-окупантів і належить до видатних пам'яток історії та монументального мистецтва України.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.