Житомирський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету

Житомирський торговельно-економічний коледж Київського національного торговельно-економічного університету

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, ztek@meta.ua
Директор: Губарєв Григорій Леонідович, (0412)24-25-34


- Директор ЖТЕК КНТЕУ Губарєв Г.Л.

Навчальний заклад із багаторічною історією, що сприяла становленню традицій для навчання та виховання студентів. Кожен навчальний семестр у Житомирському торговельно-економічному коледжі є продуктивним для інтелектуального, наукового та культурного розвитку студентів. Стати гарним фахівцем, успішно навчатися, вести здоровий спосіб життя, інтелектуально розвиватися і, нарешті, реалізувати себе студентська молодь має можливість у стінах цього закладу.

Розвиток навчального закладу почався з 1962 р., коли на базі школи торгово-кулінарного учнівства було відкрито Житомирський технікум радянської торгівлі, із 1991 р. – Житомирський комерційний технікум, із 2011 р. – ДВНЗ «Житомирський коледж ресторанно-туристичного бізнесу та торгівлі». У грудні 2012 р. коледж увійшов до структури Київського національного торговельно-економічного університету й у динамічних умовах сьогодення продовжує здійснювати успішну освітню діяльність.

Чітку стратегію роботи коледжу простежуємо в усіх формах організації навчально-виховного процесу, що відображено в такій меті: «Упровадження освітньої діяльності шляхом інновацій та забезпечення творчої реалізації учасників освітнього процесу». Сьогодні навчальний процес закладу забезпечують 60 педагогічних працівників, серед яких – 1 заслужений працівник освіти України, 7 відмінників освіти України, 9 викладачів-методистів. Також у коледжі працюють 14 випускників навчального закладу, які мають фахову вищу освіту. До навчального процесу залучено 5 кандидатів наук.

Колектив коледжу пишається якісною роботою викладачів та майстрів виробничого навчання, із-поміж яких слід вказати такі прізвища: М. Л. Світлична, В. В. Вaсиленко, Л. Д. Галайчук, А. С. Григор’єва, Т. А. Осмоловська, Н. Л. Щерба, Л. С. Кареліна, Л. Г. Ольшевська, Н. П. Герасимчук, О. Ф. Мельник, І. О. Шумовська, Н. В. Степанчук, Т. В. Джигирей, С. В. Кондратюк, В. В. Трухан, П. А. Прушковська, Н. А. Хитрич, Н. Ф. Яценко, Д. В. Ступаков. Педагогічний склад здійснює постійний моніторинг якості навчального процесу, стежить за наданням психологічного супроводу студентам, які його потребують. Налагоджено співпрацю з батьківською громадою коледжу, відновлено роботу батьківського педагогічного лекторію, забезпечено соціальний захист студентів-сиріт. Задля підвищення якості освіти постійно розширюються бази практики коледжу, у яких використовують сучасні новітні технології виробництва. Сьогодні укладено договори з підприємствами ресторанного господарства, торгівлі, туристичних фірм, готельного господарства та органів юстиції міста, серед яких: 12 ресторанів та кафе, 9 маркетів, 7 туристичних представництв; Державна податкова інспекція м. Житомира, Богунський районний суд м. Житомира, Корольовський районний суд м. Житомира, Житомирський районний суд, Головне управління юстиції в Житомирській області, ПАТ «Укртелеком» м. Житомира. Головне управління пенсійного фонду України в Житомирській області, Апеляційний суд Житомирської області, ТУ ДСА України в Житомирській області, Готельне господарство «Житомир», підприємство «Житловик», КП Міської Ради, агентство з управління майном, ТОВ «Житомирземлепроект».

- Навчальний корпус ЖТЕК КНТЕУ (вул. Чуднівська, 101)

Підтримуючи репутаційний ресурс навчального закладу, на підприємствах, які є базами практики коледжу, на різних посадах працюють 1200 випускників. Навчальний заклад представляють О. В. Мосюрова – начальник управління експертизи та сертифікації Житомирського торгово-промислової палати, В. П. Волуйко – директор маркету «Квартал», О. М. Герасимчук – директор магазину «ЖЛ», Н. О. Бондарчук – директор маркету «ЕКО», Г. Є.Шуляківська – ТОВ СП «Медкітс», Т. О. Панченко – менеджер зі збуту будматеріалів ТОВ «Легабуд», Н. А. Поляновська – директор із роздрібного продажу мережі «Квартал».

Коледж є учасником ГО «Український кулінарний союз», що співпрацює з провідними фахівцями закладів ресторанного господарства. Фахівці галузі, які є керівниками провідних підприємств ресторанного господарства області, надають допомогу в підвищенні професійного рівня студентів коледжу. Викладачі коледжу сприяють розповсюдженню новітніх технологій та передових досягнень у сфері ресторанного господарства України, беруть участь у підготовці команд підприємств ресторанного господарства міста та області до участі у всеукраїнських та міжнародних фестивалях кулінарного мистецтва. Студенти та викладачі коледжу долучаються до спільних проектів КНТЕУ, зокрема яскравим прикладом є здобуття І місця в КулінарШОУ номінації «Барбекю» (травень, 2015 р.) та здобуття призових місць у заходах, присвячених Дню туризму-2015.

Реалізацію належного рівня фундаментальної, фахової та соціально-гуманітарної підготовки студентів досягають завдяки дієвості створеної системи наукового та організаційно-методичного забезпечення навчально-виховного процесу. У навчальному закладі протягом тривалого часу працює школа викладача-початківця, методичне об’єднання класних керівників та методична рада викладачів. Цикловими методичними комісіями розроблено необхідні методичні комплекси дисциплін відповідно до модульно-рейтингової системи навчання.

Підсумком методичної роботи є участь у міжнародних конференціях у сфері туризму, щорічна участь у конкурсі-огляді науково-дослідницьких робіт. Тематика досліджень надзвичайно розмаїта, зокрема: «Подієвий ресурс Житомирської області-особливості селищної та сільської культури», «Елементи стилістики культових споруд м. Бердичева», «Визначення вмісту нітратів у харчовій продукції», «Дослідження ринку мобільних телефонів», «Пам’ятники та пам’ятні знаки Житомира як територіальний естетичний бренд». За останні роки в коледжі було проведено ряд обласних методичних об’єднань викладачів соціально-економічних та гуманітарних дисциплін: «Педагогічні технології множинного інтелекту», «Сучасний контекст патріотизму» та «Лабіринти культур».

- Гуртожиток ЖТЕК КНТЕУ (вул. Леха Качинського, 12)

Однією з основних організаційних форм позааудиторної роботи є предметні гуртки та клуби, об’єднані в студентські наукові товариства. У коледжі до гурткової та наукової роботи залучено 378 здобувачів вищої освіти. Свідченням вдалого поєднання навчального процесу та виховних упливів є студентські проекти, що є результатом активної роботи студентського самоврядування коледжу. Реалізувати себе може кожен студент, беручи участь чи то в конкурсі декламування поезій, чи то в культурних проектах «Українці, читайте!», «Продуктивне мислення», «Проблеми екології», а також у багатьох економічних вікторинах. Зокрема, за останній період студенти та викладачі ініціювали ряд унікальних спільних проектів. Візуально яскравими, інтелектуальними та творчими є студентська просвітницько-дозвільна ініціатива «POLІSSYA DAY» у форматі фестивалю, Полісся-флешмоб у виконанні студентів та викладачів, майстер-класи з карвінгу та спортивного туризму, розважальна кулінарна вікторина «Я люблю Україну, захід «Повага до старших», наукової шоу-програми «Молекулярна кухня», а також ряд благодійних аукціонів під гаслом «Допоможи воякові!».

Традиційно, великі досягнення має заклад у сфері спорту: 1 місце в чемпіонаті м. Житомира серед ВНЗ із волейболу (дівчата, 2012-2014); 1 місце в чемпіонаті м. Житомира серед студентських команд І та ІІ рівнів ВНЗ із волейболу (2014-2015); 2 місце на універсіадах студентів Житомирщини з волейболу та міні-футболу (2015); 2 місце в командному змаганні з тенісу серед І та ІІ рівнів ВНЗ м. Житомира (2015).

Маючи якісні освітні традиції та відповідний високий репутаційний ресурс, Житомирський торговельно-економічний коледж творить свою історію як європейський освітній навчально-виховний та творчий заклад, у якому панує майстерність, добро та наснага.

Навчальний заклад пишається щорічними стипендіатами Президента України та Верховної Ради України.

У ЖТЕК КНТЕУ викладачі та студенти створюють теплу атмосферу для якісної праці, фахового та особистісного зростання. Усі працюють для того, щоб змінити країну на краще, а для цього необхідно змінюватись самому. Коледж підтримує основні ініціативи КНТЕУ як базового закладу, вдало реалізує та забезпечує відмінні перспективи студентам, які зможуть працювати в престижних юридичних установах, закладах торгівлі та туризму.


© 2016, Житомирський торгово-економічний коледж.