Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


П’ЯТА ЖИТОМИРСЬКА ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ

Пріоритетним напрямком сучасної історичної науки є краєзнавство та мікроісторія. Адже саме ці напрямки, крім наукового поступу, забезпечують також виховання у молоді любові і дбайливого ставлення до рідної землі, – своєї «малої батьківщини», її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору. Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру – саме із цією метою у коледжі вже чотири роки діє історичний гурток «КЛІО» під керівництвом к.і.н. Панченко В.С. Його учасники провадять активну історико-пошукову роботу у Державному архіві Житомирської області, регулярно презентуючи результати своїх досліджень на конференціях та конкурсах.

Не порушуючи вже усталених традицій, 13 квітня 2019 р. члени гуртка «КЛІО» (Кузьменко Анастасія (П-8), Кравчук Таїсія (П-8), Сероветник Тетяна (ТМС-6), Наумчук Наталія (ФК-4)) взяли участь у щорічній Житомирській історико-краєзнавчій конференції, яка проводилась на базі Житомирського агротехнічного коледжу. Вони отримали змогу оприлюднити результати власних краєзнавчих досліджень у збірнику матеріалів та обговорити їх із колегами, послухати виступи відомих краєзнавців Махоріна Г.Л., Стельниковича С.В., Ковальчука І.В., Малихіна Ю.В., долучитись до майстер-класів із основ наукових досліджень та ознайомитись із новими монографіями з історії Волині-Житомирщини. Тому захід сприяв розвиткові пізнавальних, комунікативних та дослідницьких компетенцій студентів, а також національно-патріотичному вихованню молоді.


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.