Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


ТИЖДЕНЬ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ ГУМАНІТАРНИХ ТА ПРИРОДНИЧИХ ДИСЦИПЛІН

У період з 21 по 25 січня 2019 р. у коледжі проводився комплекс заходів у рамках тижня ц/к гуманітарних та природничих дисциплін.

У понеділок (21 січня) викладачами циклу були організовані: виставка мистецьких робіт студентів (Канівець Б.А, та Панченко В.С.), святкова інсталяція до дня соборності України та знято відеоролик, приурочений до цієї події (Поліщук А.В. та Панченко В.С.), Круглий стіл «Роль «Просвіти» у вітчизняному державотворенні» (Духніч М.А.), предметна олімпіада із всесвітньої історії (Шевчук Ю.В.). Різноплановість заходів дозволили залучити до їх проведення широке коло студентів, краєзнавців, місцевих громадських діячів та ефективно провадити національно-патріотичне виховання молоді.

У вівторок (22 січня) відбулись наступні виховні акції: інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» на мистецьку тематику (Панченко В.С.), відкрита виховна година «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг» (Черниш О.Ф.), зустріч із представниками громадськості та духовенства на тему: «Сутність та значення Томосу для України на сучасному етапі» (Соколовський О.Л.). Всі ці заходи викликали жвавий інтерес серед молоді та активне обговорення, оскільки стосувались актуальних тем сучасного українського життя.

У середу (23 січня) проведено предметні олімпіади із філософії (Канівець Б.А.) та історії держави і права зарубіжних країн (Панченко В.С.), відкритий виховний захід «Цікава хімія» (Сичкова С.Т.). У ході останнього викладач вдало поєднала теоретичну вікторину та практичні досліди, які захопили всіх присутніх та спонукали до поглиблення знань із хімії.

У четвер (24 квітня) відбулись одразу два відкриті заходи – «Січовим Стрільцям присвячується…» (Шевчук Ю.В.) та «Всі на борт, або піратськими стежками світової культури» (Панченко В.С.). Під час першого Юрію Володимировичу вдалось створити цілісне мистецько-історичне полотно важливих подій початку ХХ ст. Через залучення національної символіки, стрілецьких пісень та віршів викладачу вдалось вплинути на емоційну сферу присутніх та створити незабутню натхненну патріотичну атмосферу. У ході другого Панченко В.С. із одного боку спонукала присутніх до роздумів над роллю і значенням піратства в історії та культурі людства, а з іншого – гарантувала молоді незабутню подорож, змагання, вікторини, театралізований конкурс, несподівані зустрічі і, звичайно ж, у фіналі – омріяні скарби, якими стали веселощі, взаємопоміч, відмінний настрій і гарні емоції. У п’ятницю (25 січня) були проведені заняття на тему: «Проблема симуляції у постпостсучасності» (Канівець Б.А.) та біологічний брейн-ринг (Кальніцька Т.О.). Під час першого викладач розглянув разом із присутніми концепцію симулякрів та симуляцій Ж. Бодрійяра та її вплив на постсучасність. Особлива увага була приділена проблемі симуляції у постпостсучасному, вказано на процеси симуляції в освіті, сімейних відносинах, сучасних медіа. За результатами обговорення зроблений висновок, про негативну дію симулякру, необхідності повернення функції знаку до відображення реальності, необхідності збереження самого принципу реальності, суб’єкта, як того хто безпосередньо формує цю реальність. Під час другого викладач Кальніцька Т.О. надала учасникам проявити свої знання з біології, мистецькі та комунікативні здібності, відчути командний дух, азарт змагання, атмосферу дружби та взаєморозуміння.

Галерея


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.