Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

Відокремлений структурний підрозділ "Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету"

вул. Чуднівська, 101, м. Житомир, Україна, 10005, (0412)24-25-33, vsp.ztefk@gmail.com
(0412)24-25-34; +38(096)8621672(viber, telegram)
Директор: Губарєв Григорій Леонідович


Тиждень сучасних європейських мов та літератур

З 12 до 21 березня 2018 року в Житомирському торговельно-економічному коледжі КНТЕУ традиційно проходив тиждень сучасних європейських мов та літератур. У межах тижня викладачі Г.С. Весельська та Є.С. Тюфкій разом із студентами коледжу провели низку заходів, присвячених нашій рідній українській мові та літературі. Річ у тому, що на відміну від попередніх років, тиждень сучасних європейських мов та літератур проходив у період, коли вся Україна відзначала річницю з Дня народження Т.Г. Шевченка. Відкривала тиждень гуманітарних дисциплін виставка «Шевченко очима студентів»: у холі коледжу та на поверхах були представлені малюнки, графіті, принти, ескізи із зображенням Великого Кобзаря, як його уявляє сучасна молодь. Вразила різноманітність робіт та глибоке розуміння студентами постаті Шевченка для сучасної України. На великій перерві студенти та викладачі коледжу мали можливість переглянути в холі коледжу відеодайджест «Невідомий Шевченко». .

Особливі враження у студентів та викладачів залишив огляд буктрейлерів «Закохані в літературу», що відбувся 15 березня в лекційній залі коледжу. Уже 2 роки поспіль на заняттях з української літератури студенти І і ІІ курсів знімають та монтують буктрейлери про улюблені твори зі шкільного курсу. На заході були презентовані 6 найкращих буктрейлерів наших студентів, а саме: Бабинця Владислава (група ТО-3), Фурманчук Дарини (група ТО-3), Шеремети Вероніки (група ФК-4), Руковіциної Наталі та Кравчук Олександри (група ФК-4), Огородник Аліни (група ФК-4), Пеньківської Вікторії (група РО-3). Роботи продемонстрували високий творчий потенціал наших студентів, глибоку обізнаність в українській класиці та надзвичайну закоханість в українську книгу. Цікаво, що за тиждень перед заходом на сторінці Тюфкій Євгенії у Facebook було оголошено голосування за найкращий буктрейлер. Вітаємо студентів групи ФК-4 Руковіцину Наталю та Кравчук Олександру із перемогою з буктрейлером «Кайдашева сім’я»! 16 березня на великій перерві проходив захід «Лінгвалізація студентсько-викладацького складу коледжу». Усі бажаючи мали змогу витягнути зі скриньки питання з української мови та літератури й отримати за правильну відповідь солодкий подарунок. Дуже приємно, що солодощі закінчилися раніше, аніж продзвенів дзвінок на пару. Це означає, що в нашому коледжі і студенти, і викладачі закохані в українську мову та літературу!


© 2016, 2024, Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж.